Wie zijn wij?

anna en mark

Wij zijn Anna en Mark. In het voorjaar van 2021 hebben wij ervoor gekozen om het roer helemaal om te gooien. Wij besloten onze banen (na respectievelijk 13 en 26 jaar) op te zeggen. En, met pijn in ons hart, ons heerlijke huis in het prachtige Enter te verkopen. Dit allemaal om onze droom na te jagen. REIZEN! 

Een besluit waar we wel wat jaartjes over nagedacht hebben voordat we de knoop echt doorgehakt hadden. Er lijkt altijd wel een reden te zijn om de stap niet te nemen (of zouden mensen veelal een reden “zoeken” om dit soort keuzes niet te hoeven maken?). Wij hebben de beslissing uiteindelijk toch gemaakt. In de zomer van 2020 is het besluit genomen, we zijn gestart met reizen in het voorjaar van 2021. De maanden ertussen in hebben we gebruikt om alles voor te bereiden en af te handelen. 

Wij reizen van ons spaargeld en van de overwaarde van ons huis. In eerste instantie hadden we bedacht een jaar te willen reizen. Hier zijn we een inmiddels vanaf gestapt, we willen niet teveel in beperkingen of verplichtingen denken. We hebben besloten gewoon te kijken hoe het gaat en hoe lang we plezier in het reizen houden. We willen reizen zolang we er plezier in hebben of eventueel tot het moment dat de spaarpot leeg is. 

Hoe willen we reizen

Het was onze bedoeling om grotendeels met onze backpacks te gaan reizen. Al onze voorbereidingen in de 1ste maanden na ons besluit waren hier dan ook op gericht. Andere backpack kopen, reisspullen en kleding nakijken, aanvullen wat er mist, vaccinaties inplannen, inlezen, enz.. We wilden per vliegtuig  naar een ander continent. Vanuit het land van aankomst wilden we dan, waar mogelijk met lokaal vervoer, over land en zee doorreizen naar nieuwe plekken en landen. Er stonden (en staan) onder andere een aantal landen in Z-O Azië en Zuid- en Noord Amerika op ons lijstje. 

Doordat de Corona pandemie veel hardnekkiger bleek te zijn dan we vooraf ingeschat (en natuurlijk gehoopt) hadden hebben we onze plannen omgegooid. We zijn op zoek gegaan naar een meer corona-proof manier van reizen. En die hebben we gevonden.

 

trip

Op dit moment reizen we met onze camper Trip (en inmiddels ook met onze hond Sunny) door Europa.  We proberen dit zoveel mogelijk te doen zonder een al te vast omlijnd plan. Op deze manier kunnen we optimaal genieten van onze reis en de plekken die we tegen komen. We zijn inmiddels 4 maanden aan het reizen en hebben gemerkt dat dit voor ons een prettige manier is. Door deze vrijheid zijn we op plekken terecht gekomen waar we anders waarschijnlijk niet beland waren (zie ook onze blogs over Aquileia en Tellaro). 

We zijn onze reis gestart in Italië. Vanuit  Italië wilden we na een kleine 2 maanden de oversteek maken naar Griekenland of Albanië. Vanuit daar wilden we, via Montenegro, Bosnië, Kroatië, weer naar het noorden rijden. Uiteindelijk kwamen we tijd tekort en zijn we de volledige eerste 4 maanden in Italië gebleven. Er is zoveel te zien dat we het vaak zonde vonden om aan mooie of interessante plekken voorbij te rijden

corona

Tijdens onze reis hebben we tot op heden weinig tot geen echte hinder gehad van de corona beperkingen. Af en toe hebben we activiteiten niet kunnen doen omdat bijvoorbeeld musea of parken nog dicht waren, maar dit was zeer beperkt. Wel hebben we optimaal genoten van de rust die er door de corona pandemie op sommige, normaal gesproken extreem drukke, toeristische plekken was. Op veel plekken waren we de enige toeristen, hoe fijn is dat.

Wat ons betreft is dit deels ook op de corona pandemie van toepassing

We vinden het leuk om onze reis vast te leggen op foto en video en om dit met jullie te delen. Wil je meer zien van onze reis? Je kan ons volgen via InstagramYouTubePolarsteps en natuurlijk via deze website. We gaan proberen zoveel mogelijk van onze reis met jullie te delen. Ook gaan we proberen meer praktische informatie te geven over de mogelijke issues die we op reis tegen komen, de dingen die we veel gebruiken en de aanpassingen aan de camper.

volg ons via social media

Ons vroegere huisje