Tellaro, genieten aan de “Baai der dichters”

Oh, oh, oh, wat was de camping bij Tellaro duur, we betaalden maar liefst €35,- per nacht. Bij de meeste campings betaalden we tot op heden (ruim) onder de €20,- per nacht. Maar we moesten iets, de keuze was beperkt. We hadden al aardig wat uren gezocht naar een plekje. Al bij Cinque Terre, aan de overkant van de baai, waren we begonnen met zoeken. Bijna alle campings in de omgeving waren gesloten, zelfs de camperplekken waren of dicht of er was niemand om de poort open te doen. Hierdoor zijn we uiteindelijk vlakbij Tellaro (en Lerici) terecht gekomen. Op een prachtige camping vlakbij de “Baai der dichters”.

In eerste instantie waren wij de enige kampeerders, maar dat deed aan de voorzieningen op de camping niets af. De douches waren voorzien van 6 massagejets en de toiletbrillen waren zelf reinigend, wat een luxe op de camping. Zelfs het zwembad en het restaurant van de camping waren gewoon open.

Door de corona pandemie was het zelfs bij dit soort toeristische trekpleisters uitgestorven

Tellaro

Uitzicht vanuit de galerij

Eenmaal aangekomen en geïnstalleerd op de camping zijn we ons snel even gaan verdiepen in de omgeving van onze camping. Bij welk plaatsje waren we nu eigenlijk beland? Wat bleek, Tellaro staat bekent als één van de mooiste plaatsjes van Italië. Sterker nog, niet al te lang geleden is dit prachtige plaatsje uitgeroepen tot 1 van de 7 mooiste dorpen van Europa (bron CNN). Dat het een prachtige dorpje is kunnen wij zeker beamen. Wat een leuke plek is dit, met zijn heerlijke smalle straatjes, mooie gekleurde muurhuisjes, oude galerij en zijn historische kerkje. Dit allemaal gelegen aan een bijna onwerkelijk lijkende groene zee. Wat een rust en kalmte straalt dit plekje uit.

Natuurlijk werd dit nog versterkt doordat we, dankzij de corona pandemie, zo ongeveer de enige toeristen waren in. Ondanks het feit dat het nu uitgestorven was konden we goed zien dat dit normaal gesproken wel een erg toeristisch dorpje is. Naar Tellaro wandelend vanuit onze camping kwamen we langs erg veel, nu lege, parkeerplekken. Het plaatsje maakte een uitgestorven indruk nu, er waren veel, nu lege, leuke kleine winkeltjes en terrassen. We hebben het feit dat het zo rustig was zelf als erg prettig ervaren. Bijkomend is het prachtig om foto’s te hebben van dit soort plekken waarop de gebouwen goed te zien zijn zonder dat er teveel anderen toeristen zijn die het uitzicht “verpesten”.

Niet volgens planning

Het machtige kasteel van Lerici

Omdat de camping fors duurder was dan we eigenlijk uit willen geven voor een overnachting waren we van plan om 2 nachten op deze camping te blijven. Dit gaf ons precies de tijd om Tellaro en Lerici te bezoeken. Het liep echter anders. Tijdens ons bezoek aan Lerici, dat zo’n 5 kilometer van de camping lag, ging ik (Mark) na zo’n 9 kilometer gelopen te hebben door in en naar het stadje door mijn enkel. Het had deze dag (en de voorgaande nacht) al veel geregend en de plas waarin ik stapte was wat dieper dan ik in had geschat. 😐

Mijn enkel zwol meteen flink op en het lopen ging een beetje moeizaam. Jammer genoeg moesten we nog bijna 5 kilometer bergop terug lopen naar de camping. Gelukkig hadden we alles wat we wilden zien in Lerici al wel bekeken, dat scheelde alweer wat frustraties (tja). De terugweg naar de camping ging niet al te vlot maar viel uiteindelijk toch mee. Helaas was mijn enkel een dag later helemaal dik en blauw waardoor we de keuze hebben gemaakt toch een aantal dagen langer op deze camping te blijven.

Toch nog maar een wandeling

Uitzicht over de Golf van Spezia

Anna heeft me gelukkig een paar dagen heerlijk verzorgt en door de rust mijn enkel voelde steeds iets beter. Omdat we na een paar dagen toch een beetje onrustig werden en omdat we hadden gelezen dat er bergop ook nog zoveel te zien was hebben we toch besloten om een stuk te gaan wandelen. Niet alleen de Tellaro en Lerici zijn hier de moeite waard. Ook de omgeving met zijn prachtige olijfboomgaarden, mooi beboste hellingen met heerlijke vergezichten en leuke wandelpaadjes zijn prachtig. We hebben er voor gekozen om via oude paden de berg over te trekken richting de vallei en rivier aan de andere kant van de berg.

Onze intentie was om even aan te kijken hoe het met mijn enkel zou gaan en dan te bepalen hoe ver we zouden wandelen. In de praktijk bleek dit toch lastig, doordat er zoveel te zien was in dit natuurgebied liepen we al snel wat verder dan misschien verstandig was. Prachtige vergezichten en steile bospaadjes wisselden elkaar af. Overal waren er sporen van dieren te zien, vraatsporen van zwijntjes, pootafdrukken van herten. Het wandelen bergop ging nog best goed. Helaas bleek op de terugweg dat het bergaf een drama was. Over de laatste 2 kilometer bergaf hebben we een kleine 2 uur gedaan. Hierdoor was Anna zelfs nog bijna te laat voor haar massage afspraak (zelfs dat kon op onze camping). Op de camping kon mijn enkel gelukkig meteen weer omhoog en viel de schade mee.

Herinnering

Nu, een aantal weken later, blijft toch vooral de herinnering aan deze prachtige plek ons bij. Met name doordat de omgeving zo gevarieerd is en er zoveel te doen is kunnen we wel zeggen dat dit zeker één van de mooiste plekjes is die wij tijdens onze reis door Italië bezocht hebben. Wat ons betreft zeker een aanrader dus! Mocht je nog meer willen weten over deze prachtige plek dan horen wij het natuurlijk graag. Klik hier om contact met ons op te nemen. Wil je meer zien of lezen over onze reis, dat kan ook. We zijn o.a. te volgen via Polarsteps en Instagram.

Nog een paar foto’s van Tellaro en omgeving

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *