Vieste, op het schiereiland Gargano

Op een prachtige camping in de hak van Italië spraken we, pas voor de 2de keer in 3 maanden tijd, mede-Nederlanders. Zij waren een aantal weken, van hun reis van 4 maanden, onderweg. Ze waren in de hak van Italië terecht gekomen door in Italië af te zakken via de Adriatische kust (de Oostkant). Zij gaven ons de tip om via het Gargano schiereiland te rijden, gelegen in de provincie Foggia, dit vonden zij het hoogtepunt van de Adriatische kust. Op deze manier zijn wij in Vieste terecht gekomen, we zijn erg blij dat we dit advies opgevolgd hebben. 😊

Op het Gargano schiereiland zijn wij in het stadje Vieste beland. Deze stad ligt op het meest Oostelijke puntje van het schiereiland. Het is een oud middeleeuws stadje, gelegen op een prachtige rotspunt die de zee in loopt. Op het uiterste puntje ligt een oud klooster. Het oude centrum bestaat uit een wirwar van kleine steegjes en trappetjes. Er zijn diverse bezienswaardigheden waaronder een oude kathedraal en kasteel. Waar het op andere plekken waar we geweest zijn door Corona nog erg rustig was konden we hier al goed merken dat het een stuk drukker was.

Vieste bij zonsopkomst

Onze camping

Onze camping lag aan de drukke boulevard van Vieste en vlakbij het strand. De hele boulevard van ruim 3 kilometer is volgebouwd met strandtentjes, hotels, campings, kermissen en wat al niet meer. Wij stonden op de camperplek die het dichtst bij het oude centrum van Vieste ligt. Op deze manier konden we makkelijk vanaf de camping Vieste in lopen. We vonden het een erg leuke en gezellige stad. Ook door de prachtige ligging is het zeker de moeite van een bezoek waard. Wel vonden wij Vieste, naar onze smaak, een beetje te toeristisch. We hebben ook nog een korte (drone)video gemaakt van het strand en de stad, wil je deze zien, klik hier.

Pech met de camper

Op deze camping ging helaas ons elektroblok (EBL99) kapot. Hierdoor functioneerde o.a. de verlichting, de waterpomp en het klapmechanisme van het trapje niet meer. De uiterst behulpzame camping eigenaar heeft ons gelukkig in contact gebracht met een garage in de omgeving (1,5 uur rijden). Hier hebben ze ons zo goed als mogelijk geholpen. Mocht je hier meer over willen lezen, klik dan hier.

het schiereiland gargano

De San Felice boog ten zuiden van Vieste

Nabij Vieste op het schiereiland Gargano, liggen een aantal natuurgebieden, o.a. het Parco Nazionale del Gargano. Het schiereiland heeft op diverse plekken een uitzonderlijk mooie kustlijn. We hebben een aantal keer langs de kustlijn gereden met de camper om hier van te genieten. Dit is best uitzonderlijk voor ons, normaal gesproken laten we de camper op de plek staan en doen we alles lopend of met het openbaar vervoer. Het hoogtepunt van deze kustlijn vonden we de San Felice boog, wat een indrukwekkend wonder van de natuur. Uiteindelijk hebben we zelfs nog een extra nacht op een andere camperplek iets noordelijker dan Vieste doorgebracht. Vooral om ook dit deel van het schiereiland te zien. Dit deel vonden we minder mooi dan de zuidzijde. Misschien kwam dit ook omdat wij aan de wegen aan de zuidzijde beter toegankelijk waren voor een camper.

Wil je meer van ons lezen of zien? Dat kan, we zijn o.a. te volgen via Polarsteps en Instagram.

Nog een paar foto’s van vieste en omgeving

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *