Hoe bevalt onze maxxfan

De afgelopen maanden zijn we tot de ontdekking gekomen dat we erg lekker in onze Trip kunnen slapen. Meestal zelfs wanneer het wat warmer is. Alleen de nachten dat het windstil is voelt het een stuk warmer aan. We hebben wel een kleine ventilator mee, deze blaast vanuit het woongedeelte richting ons bed. Helaas voor Anna lig ik in de baan van de wind waardoor Anna er erg weinig van merkt.  Na 4 maanden Italië met daarin een paar windstille, erg warme en (voor Anna) slapeloze nachten, en omdat we de intentie hebben om nog een aantal maanden met de camper rond te trekken, hebben we toch maar gekeken naar mogelijke oplossingen.

Onze nieuwe Maxxfan

Uiteindelijk hebben we besloten een ventilator boven ons bed in te (laten) bouwen. De reden dat we hebben gekozen voor een ventilator en niet voor een airco is dat deze aanzienlijk minder stroom verbruikt. Hierdoor kunnen we er ook gebruik van maken op de plekken waar we niet aan walstroom staan (230V op een camping). Het stroomgebruik van een airco is veel hoger dan de meeste huishoudaccu’s aan kunnen. Toen de keuze voor een ventilator eenmaal gemaakt was zijn we ons gaan verdiepen in de mogelijkheden. Er zijn veel verschillende types op de markt, in diverse prijsklassen.

waarom een maxxfan?

De in- en uitlaat zit aan de achterkant

Uiteindelijk hebben we er voor gekozen een nieuwe Maxxfan te kopen. Deze ventilator heeft een aantal grote pluspunten die de concurrentie niet heeft. De grootste hiervan zijn wat ons betreft dat de Maxxfan tijdens een regenbui en het rijden gewoon open kan blijven staan en ook gewoon kan functioneren. Dit is mogelijk door het ontwerp van de Maxxfan, zie foto. Verder heeft deze ventilator zowel een af- als aanzuigfunctie, beiden met 10 standen. De 1ste paar standen is de ventilator bijna geruisloos zodat we er geen hinder van ondervinden tijdens het slapen. Ook kan de ventilator ingesteld worden op een bepaalde temperatuur. Wanneer de temperatuur in de camper te hoog wordt dan begint de ventilator vanzelf te ventileren, hierdoor blijft de temperatuur in de camper wat aangenamer.

Onze ervaring tot nu toe

Ondanks dat we de Maxxfan pas een paar weken hebben kunnen we wel zeggen dat deze tot op heden aan onze verwachtingen voldoet. Het is een krachtige ventilator en afzuiger. Tot zeker 40% vermogen is hij vrijwel geruisloos en ondanks dat we een paar enorme stortbuien hebben gehad is er geen druppel water naar binnen gekomen. Tot nu toe hebben we 2 minpuntjes ontdekt:
-Het systeem om het verduisteringsgordijntje dicht te houden voelt wel erg kwetsbaar aan. De tijd zal leren of het ook echt kwetsbaar is.
-Als de wind vanuit de verkeerde hoek op de Maxxfan staat dan maakt de ventilator een storend geluid (hard-zacht).

Omdat we geen vergelijkingsmateriaal hebben is het lastig in te schatten of deze ventilator de toch wel forse prijs voor iedereen waard is. Mocht je meer willen weten over de Maxxfan, YouTube staat vol met filmpjes over camperaars die hun ervaringen delen.

Mocht je meer willen lezen of zien van onze reis dan kan dat. We zijn o.a. te vinden op Polarsteps en Instagram. Of je kan natuurlijk op onze website kijken voor meer info en blogs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *